Kérdések és válaszok

Leggyakrabban feltett kérdések

Szolgáltatási területünkön a mikrohullámú szolgáltatás alapját képező gerincről kapják a jelet az átjátszók, melyek vevő és szektor (sugárzó) antennákkal vannak felszerelve. Egy adott telepítési cím bekötésének alapvető feltétele valamelyik átjátszóra való tiszta rálátás.

A Macronet mikrohullámú rádiós internet azokon a helyeken is elérhető, ahová már más hagyományos szolgáltató már nem juthat el. Természetesen a rádiós internet kiépítésének is lehetnek korlátai, azok a tereptárgyak, amelyek akadályozzák a rádiós jelek haladását (domb, épület, fa).

Minden egyes igény felmerülése esetén munkatársaink díjmentes felmérést végeznek az Ön otthonában, hogy a szolgáltatás biztosan kiépíthető-e. Amennyiben a szolgáltatás kiépíthető, úgy sor kerülhet a szerződéskötésre.

Kollégánk a telepítési címen megkeresi azt az ideális helyet (tetőn, oldalfalon, kéményen) ahonnan megfelelő jelszinttel (60-70dB) köthető a szolgáltatás. Oda egy kb. 20 cm átmérőjű eszközt szerel fel, amiről a lakáson belül FTP kábellel vezetékeli le az internetet. A telepítés során felszereljük az eszközt, kiépítjük a kábelezést és méréseket végzünk a felépített kapcsolaton.

Az egyes eszközök ( ügyfél, bázis) alacsony sugárzást bocsájtanak ki, az egészségre nem ártalmasabb mint a mobil technológia. Egy, a fülünkön lévő mobiltelefon teljesítményének 1/10-ede, 1/20-ada a kibocsájtott sugárzás, ráadásul ez a tetőn kívül, irányított antennák által működik.

Igen, érdeklődjön elérhetőségek bármelyikén.

Megfelelő eszköz segítségével egyidejüleg több számítógép is csatlakoztatható az internetre, ez lehet switch vagy wifi router. Ezek az eszközök nem tartoznak a bekötési alapcsomagba, külön megvásárolhatóak tőlünk.

Ha Ön nem vásárolta meg bekötéskor, akkor az antenna a szolgáltató tulajdonában marad, megszüntetés esetén vissza kell azt szolgáltatni.

A rendeltetésszerű használat mellett történő meghibásodást díjmentesen javítjuk. Mechanikai behatásból eredő sérülés illetve túlfeszültségből eredő sérülés esetén a beltéri egység cseréje vagy javítása NEM díjmentes.

Az időjárás nem zavarja a szolgáltatást, rossz, ködös, esős időben is megbízhatóan működik, legfeljebb egészen extrém időjárási helyzetben fordulhat elő, hogy a sávszélesség lecsökken, vagy a kapcsolat megszakad.

Igen, szüneteltethető, mértéke a szerződött díjcsomag havidíjának 25 %-a. A hűségidő időtartama a szüneteltetés idejével kitolódik. Ha a szolgáltatás folytatásához helyszíni intézkedésre van szükség, kiszállási és munkadíjat számolhatunk fel.

Havidíjainkat előre számlázzuk.

Lakossági ügyfeleknek a bejelentéstől számított 72 órán belül javítjuk, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a hibát mielőbb elhárítsuk.

Scroll to Top